De ideale lengte van een online tekst

Kennis delen is een goede manier om je expert status te vergroten. De meest gebruikte manier is een tekst: dat kan een blog zijn, een e-mail nieuwsbrief, of een eenvoudige post op Facebook, LinkedIn of Twitter. Terwijl je aan het schrijven bent, vraag je je waarschijnlijk regelmatig af: hoe lang moet deze tekst eigenlijk zijn?

De ideale blog lengte

 

 

 

De ideale lengte van alles online

Kennis delen is een goede manier om je expert status te vergroten. De meest gebruikte manier is een tekst: dat kan een blog zijn, een e-mail nieuwsbrief, of een eenvoudige post op Facebook, LinkedIn of Twitter. Terwijl je aan het schrijven bent, vraag je je waarschijnlijk regelmatig af: hoe lang moet deze tekst eigenlijk zijn? Gelukkig zijn er onderzoeken die aantonen welke lengte het meeste succes oplevert.

 

Een ideale bloglengte is 1600 woorden

Aangezien mensen ongeveer zeven minuten aandachtig kunnen lezen, is de ideale lengte van een blog ongeveer 1600 woorden. Dat is vrij veel. Korter mag natuurlijk ook! Verder is ook de breedte van je tekstkolom nog van belang: de ideale breedte is 40-55 tekens. Dat is ongeveer tien woorden, of de helft van de breedte van een Word-document. Daarom zie je aan de zijkant van deze tekst regelmatig afbeeldingen. Zo is je tekst aantrekkelijker om te lezen.

 

Ook de lengte van je post is belangrijk

Vervolgens publiceer je je blog in een tweet van 100 tekens en in een Facebook post van minder dan 40 tekens. Dat laatste is erg weinig! Gebruik daarom een pakkend beeld en verwerk eventueel wat tekst in je afbeelding. Let wel op dat op Facebook maximaal 25% van je plaatje uit tekst mag bestaan.

In de infographic hierboven vind je nog meer nuttige cijfers. Meer informatie over dit onderzoek kun je lezen in dit blog.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.