Over Froekje

Lastig om iets over mezelf te vertellen. Daarom citeer ik USG Capacity, die mijn persoonlijkheid omschreven als:

Froekje Panis‘Froekje is een zeer ambitieuze commerciële dame, vlot en met veel dynamiek. Ze is ondernemend en zeer resultaatgericht voor zowel de organisatie als de klant waarvoor zij werkt. Froekje schakelt snel, communiceert gemakkelijk en is toegankelijk. Ze combineert graag denken en doen, heeft een hands-on mentaliteit en is accuraat. Daarnaast is het een plezierige persoonlijkheid met een gezonde dosis humor.’

Je begrijpt dat ik het hier helemaal mee eens ben!

 

Van studie naar passie

Na het VWO ging ik psychologie studeren aan de Universiteit Utrecht vanwege mijn interesse in consumentengedrag: waarom doen mensen wat ze doen. Al snel bleek dat ik te praktisch en commercieel was voor zo’n theoretische studie. Ik werd uitgeloot voor journalistiek en zo kwam ik bij communicatie terecht. In mijn derde jaar mocht ik drie maanden lang voor een échte klant een échte opdracht uitvoeren. Ik schreef een communicatie-advies voor een drukkerij en vond mijn grote passie: bedrijven adviseren over communicatie.

 

Reclame en tekst

Na mijn studie kon ik al snel terecht bij een reclamebureau in Tilburg. Na nog enkele bureaus, waar ik steeds een stapje hoger klom, kreeg ik behoefte aan meer diepgang. Ik maakte de overstap naar een communicatiebureau, waar ik meer bezig kon zijn met advies. Daar ontwikkelde ik me ook steeds meer als tekstschrijver. Hoe groter het schrijfproject hoe beter: ik maakte hele magazines en schreef zelfs een emigratiehandleiding van 140 pagina’s.

Stapel op social

Ondertussen raakte ik verknocht aan Twitter, Facebook, LinkedIn en later ook Pinterest en Google+. Dat was nog in de beginfase van social media, maar gelukkig kreeg ik al gauw een aantal klanten voor wie ik flink mocht experimenteren. Een nieuwe passie was gevonden!

 

Ondernemersbloed

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Net als mijn vader, moeder, broer en veel ooms, tantes, neven en nichten, wilde ik ondernemen. Begin 2014 waagde ik de sprong. Nu ben ik volledig zelfstandig en kan ik me focussen op mijn klanten op de manier zoals ik het wil. Dat bevalt prima!
Meer voordelen van werken met Froekje Panis Communicatie.

uitgesproken tbv over froekje

Harold Buijnsters
Eigenaar, chefkok en gastheer bij Passion Cuisine

Froekje heeft mij enorm geholpen met haar professionele inzet, creativiteit en aanpak. Ze hielp mij aan een nieuwe positionering, schreef alle teksten voor de website en alle andere communicatie-middelen, begeleidde de vormgeving en adviseerde over social media. Top wat je hebt neergezet in een paar weken. Complimenten. Je hebt er een ambassadeur bij voor het leven!